Jaterní dieta jídelníček: Jak ho sestavit, aby byl chutný?

Proteinová jídla a saláty - Shutterstock

Nesmíte příliš mastit, nesmíte bílkoviny. Zdá se, že nesmíte skoro nic. Neberte to ale tak těžce. Co není zakázáno, je dovoleno. A dovoleno je toho hodně. Odhalíte nové potraviny, nové způsoby jejich vaření. Pobyt v kuchyni se tak pro vás stane dobrodružstvím se zdravým a chutným koncem pro vaše játra. Pochopíte, že jaterní dieta jídelníček obohatí, neoseká. A o to jde především.

Vaše nemocná játra jídelníček bez tuku ocení

I když máte nemocná játra jídelníček nemusí být takovým strašákem, jak se na první pohled zdá. Libové maso nemusíte omezovat jenom na kuře. Krůtí maso je velmi dietní, i když trochu dražší. Nemusíte ale nutně jíst velkou flákotu masa, stačí kousek a zjistíte, že jde o opravdovou delikatesu. Krůtí masíčko má velice jemnou chuť. Objevíte také králičí maso. Pro lidi s dietou je ideálním tipem, i když bohužel není tak dostupné. Odhalíte tak skutečnou chuť masa a zjistíte, že tuk vlastně jíst nemusíte. Pokud jste dosud nezvládli kuře bez křupavé propečené tučné kůrčičky, udělejte kompromis. Připravte si kuře s kůrkou, aby maso nasálo chuť a potom ji odstraňte a nejezte ji. Po nějaké době zjistíte, že se obejdete i bez i bez té tučné kůrčičky.

Propracovaná jaterní dieta jídelníček odlehčí

Můžete si i při jaterní dietě připravovat hodně chutných jídel, když pochopíte základní principy, jak na to. Postihne-li vás jaterní dieta jídelníček vám přinese nové impulsy do života. Základem vaření se pro vás stane teflonová pánev, na které určitě dokážete připravit maso se zeleninou s minimálním množstvím tuku. Výbornou zeleninou je třeba mrkev, celer, rajčata i brokolice. Kromě skvělé chuti vám dodají i pořádnou dávku vitamínů. Máte-li doma v kredenci tlakový hrnec, vytáhněte ho a oprašte. I v něm se dají připravit chutná dietní jídla. Vaření ve vodě, dušení to vše patří k optimálním způsobům přípravy pokrmů, když máte nemocná játra. Má to i pozitivní stránky. Najednou překvapeně zjistíte, že si dokážete vychutnat malý kousek masa v zelenině, a přitom všechno nemusí plavat v tuku, který všechno přebije.